Livefika med Svenskar i Världen

Finns det något trevligare än en svensk fika, där man över en kopp kaffe lyssnar till eller aktivt deltar i ett samtal? Vi tycker att det slår det mesta, speciellt i dessa tider då social distansering eller till och med hemkarantän är något vi måste förhålla oss till.

Vi bjuder därför in till Livefika med Svenskar i Världen för svenskar i världen där vi bjuder in gäster som under cirka 40 minuter samtalar utifrån ett specifikt ämne. Ibland kommer samtalen att vara interaktiva och ibland blir det samtal som man mer lyssnar till. Vissa Livefikor är exklusiva för våra medlemmar. Oavsett samtalsform finns det alltid möjlighet att skicka in frågor i förväg till sviv@sviv.se.

Vi kör över Zoom och delar länken via Facebook eller Instagram. Tipset är att ladda ner den kostnadsfria Zoom-appen eftersom det blir smidigare att delta. Du kan koppla upp dig från din dator, surfplatta eller mobil.

Det finns plats för upp till hundra deltagare per gång, men eftersom livefikat spelas in kan du alltid titta på det efteråt. Det är svårt att hitta ett klockslag som passar världen över, så därför kommer tiden för samtalen att alterneras.

Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram så du inte missar nästa Livefika.

28 oktober 2021: Fokus på migrationsfrågor med Familjens Jurist

Denna gång var Svenskar i Världens Livefika exklusivt för medlemmar, och intresset var mycket stort. Under drygt 45 minuter fick medlemmar ställa sina frågor rörande utlandssvenska familjers migrationsutmaningar som besvarades av experter från Familjens Jurist. Detta Livefika spelades inte in och är därmed inte tillgängligt.

20 april 2021: Livefika med Fonus och Familjens Jurist

I detta Livefika svarar experter från Fonus och Familjens Jurist på frågor om döden. De berättar vem man ska kontakta, hur en transport går till och till vilken prislapp det görs, men också vad man bör ha koll på vad gäller lokala regler för testamente och begravning. Och kan man dela upp askan så personen kan begravas i två länder?

25 augusti 2020: Livefika med utrikesminister Ann Linde

Internationell erfarenhet och kompetens är viktigt för svenska företag och samhället i stort. Därmed är utlandssvenskar en resurs att räkna med. Den insikten och reflektioner kring pandemins påverkan på utlandssvenskar är något som togs upp på denna exklusiva Livefika med utrikesminister Ann Linde.

17 juni 2020: Livefika om självcoachning

Den auktoriserade coachen Camilla Degerth guidar oss igenom en modell som hjälper oss att coacha oss själva i samband med stress. Vi lär oss identifiera känslor och hitta verktyg för att hantera dem.

8 maj 2020: Livefika med Kim Källström

I ”Livefika med Kim Källström” berättar han om sin relation till Anders Svensson och hur ledarskapet inom fotbollen skiljer sig åt mellan länder och klubbar. Under sina 15 år utomlands var det speciellt en flytt som var extra stökig, och naturligtvis fick han frågor om sin insats i Mästarnas mästare – finalen visas söndagen den 10 maj. Och när han fick frågan om han kan tänka sig att ställa upp i Let´s Dance svarade han…

23 april 2020: Livefika med Lennart Koskinen och Louise Svanberg

Ordförande Louise Svanberg och vice ordförande, tillika biskop emeritus, Lennart Koskinen samtalar om den vänliga döden, taktil beröring och delar med sig av visdomsord från Pär Lagerkvist och Dalai Lama.

PS! På en premiär kan det bli lite knasigt – nu har vi lärt oss att ha på speakers view hela tiden 😊