Charlie Weimers (SD) om utlandssvenskarnas frågor

”Dubbelbeskattning är ett otyg. Det är en rättighet att inte bli dubbelbeskattad.” Sverigedemokraternas toppkandidat till EU-valet, Charlie Weimers, medverkade i intervjuserien Livefika EU-Valspecial.   

Inför EU-valet ska vi ta reda på var riksdagspartierna står i frågor som påverkar utlandssvenskarnas liv och vardag. 

I den andra intervjun i Livefika EU-Valspecial medverkade Sverigedemokraternas toppkandidat Charlie Weimers som bland annat sa:   

“Vi på EU-nivå menar att Europeiska unionen inte ska göra någonting för att försvåra för utlandssvenskar att förnya sitt svenska körkort. Det är något som unionen ska hålla sig ifrån.” 

“Dubbelbeskattning är ett otyg. Det är en rättighet, menar jag, att inte bli dubbelbeskattad.” 

“Det här rycker verkligen undan mattan för människor. Man kanske har sålt sin bostad i Sverige och verkligen ställt om sitt liv utefter de förutsättningar som rådde, så jag förstår verkligen upprördheten här. Jag uppfattar att er kompromiss (Svenskar i Världens, reds. anm) är en rimlig sådan eftersom det handlar om människor som redan ställt om sina liv. Det jag kan hoppas på är att pensionsgruppen tar hänsyn till det här perspektivet när man förhandlar.” 

Se hela intervjun här.