Bo utomlands

Planerar du att bo utomlands för att studera, eller har du sedan länge slagit ner dina bopålar utanför Sveriges gränser? Bra val, eftersom internationell erfarenhet och kompetens berikar.

Här har vi samlat lite information som vi hoppas kan vara till nytta.

Hitta din lokala representant

Vi har närmare hundra representanter världen över som står redo med sina nätverk, erfarenhet och lokala expertis. De finns där för att hjälpa dig oavsett om du redan bor i landet eller är på väg att flytta dit.

Här kan du läsa mer.

Praktiska råd och tips vid utflytt

I boken ”Att flytta ut från Sverige” (2016) har vi samlat praktiska råd och tips inför utlandsflytten. Motsvarande bok för hemflytt heter ”Att flytta hem till Sverige” (2017).

Läs mer och beställ boken här.

Råd och tips för medföljande

I boken ”Att bo utomlands som medföljare” (2018) har vi samlat praktiska tips och råd för den som följer med på ett utlandsuppdrag.

Läs mer och beställ boken här.

”Sverige och den globala marknaden för kompetens”

Vilka svårigheter kan uppstå när svenskar återvänder hem efter några år utomlands och vem bär ansvaret för att den internationella kompetensen värderas rätt?

Detta och mycket annat tas upp i boken ”Sverige och den globala marknaden för kompetens – hur ta tillvara kunskapskapitalet och bli en attraktiv mottagare?” skriven av Gunnar Eliasson på initiativ av Svenskar i Världens Hemvändargrupp (Ekerlids förlag, 2020).

Läs mer och beställ boken här.

Specifikt för dig som är student

Utlandsstudier lägger grunden för interkulturell förståelse, handel och ekonomiskt utbyte. Det är också ett fantastiskt sätt att utveckla sig som person och få en bra start på karriären. Vi har samlat lite information som kan vara till inspiration och nytta för studerande men också för dig som precis avslutat dina studier och vill ut i världen för att arbeta.

Läs mer här.

Specifikt för dig som är senior

Drömmer du om att helt eller delvis tillbringa din tid i värmen? Du är inte ensam. För många som har bott utomlands som yrkesverksam eller medföljande känns steget inte långt. För andra är detta ett nytt spännande kapitel i livet. Här har vi samlat lite information som kan vara till hjälp.

Läs mer här.

Länkar vid utflytt

Här har vi samlat olika länkar som är bra att kika på om du ska flytta utomlands.

Leta dig vidare här.