Här är ambassadörernas svar på utlandssvenskarnas vanligaste frågor

Vilken roll har utlandsmyndigheterna och var går gränsen för deras befogenheter? Vad kan man som utlandssvensk förvänta sig för konsulär hjälp och varför är det så svårt att få en tid för passförnyelse? I denna exklusiva Livefika för våra medlemmar fick vi möta Sveriges ambassadör i Spanien, Teppo Tauriainen, i Storbritannien, Stefan Gullgren och i USA, Urban Ahlin.

Sverige har diplomatiska förbindelser med i stort sett alla självständiga länder i världen. I nästan hälften av dessa länder har Sverige ambassad eller konsulat. Sveriges utrikesrepresentation består av drygt 100 utlandsmyndigheter.

Det svarades flitigt på medlemmarnas frågor om bland annat passtider, vilken sorts hjälp man kan få av ambassaden, men även vilken roll ambassaderna har och deras största utmaningar.

Logga in för att se Livefikat. Ännu inte medlem? Det fixar du enkelt här