Ulf Kristersson (M) svarar på utlandssvenskarnas frågor i exklusiv intervju

Hur viktiga är utlandssvenskarna för Sverige? Ska den medföljande partnern kunna ansöka om uppehållstillstånd på plats i Sverige? Hur går tankarna kring SINK-skatten, och personnummer istället för samordningsnummer för svenska barn födda utomlands? I Livefika Valspecial svarar Moderaternas partiledare Ulf Kristersson på utlandssvenskarnas frågor.

Inför höstens val ska vi ta reda på vad riksdagspartierna tycker och tänker i viktiga frågor som påverkar utlandssvenskarnas liv och vardag. Först ut i intervjuserien Livefika Valspecial är Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Nästa vecka är det dags för motsvarande frågor till Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Du anmäler dig till respektive Livefika Valspecial för att få en personlig länk:

5/4 Jimmie Åkesson (SD)
22/4 Per Bolund (MP)
27/4 Andreas Carlson (KD)
5/5 Annie Lööf (C)
9/5 Johan Pehrson (L)

Vi hoppas snart kunna presentera representanterna från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

Moderaterna svarar på 10 frågor

Inför riksdagsvalet har Svenskar i Världen ställt tio frågor till samtliga riksdagspartier. Frågorna berör områden som är viktiga för utlandssvenskarnas liv och vardag, såsom uppehållstillstånd för medföljande partner, särskild valkrets för utlandssvenskar och behov av fler utlandsmyndigheter och längre giltighetstid på passen.   

Klicka här för att se samtliga 10 frågor och Moderaternas svar.