Experter från Migrationsverket svarar på frågor om medborgarskap  

Förtydliganden kring vilka krav som ställs vid ansökan om svenskt medborgarskap, en inblick i hur bedömningen av anknytning och samhörighet går till, exempel på hur ett medborgarskap kan förloras och handfasta tips om hur en ansökan fylls i på bästa sätt. I denna Livefika gästar experter från medborgarskapsenheten på Migrationsverket.  
 
Migrationsverket är den myndighet som bland annat prövar ansökningar från personer som vill bosätta sig i Sverige, komma på besök eller få svenskt medborgarskap. I denna Livefika hade vi besök av Anne-Christine Petersson och Emelie Eriksson från Migrationsverkets medborgarskapsenhet, som dagligen hanterar den här typen av ärenden.

Många av utlandssvenskarnas frågetecken kopplade till medborgarskap fick redas ut, och experterna gav även handfasta tips på hur man bäst fyller i sin ansökan för att effektivisera handläggningsprocessen.   

Logga in för att se den inspelade filmen. Ännu inte medlem? Det fixar du enkelt här