Skatteverkets experter om utlandsbeskattning och flytt till Sverige 

SINK, skatteavtal mellan olika länder, varför hela familjen behöver inställa sig vid ett skattekontor vid hemflytt, och anledningen till varför Sverige sa upp skatteavtalen med Portugal och Grekland. På denna Livefika gästas vi av Skatteverkets experter inom folkbokföring och utlandsbeskattning.  

Skatteverket är den myndighet som ansvarar för att ta in skatter, sköta folkbokföringen, registrera bouppteckningar och vara borgenär åt staten. Med andra ord är det en myndighet som alla svenskar på ett eller annat vis kommer i kontakt med under hela livet.  

Till denna Livefika, som var exklusiv för medlemmar och partner, hade vi bjudit in experterna Martina Hyberg Lindén och Simone Johansson som ansvarar för folkbokföringsfrågor respektive utlandsbeskattning vid Skatteverket.  

Många frågor rörde olika former av beskattning och olika länders skatteavtal samt hur man ska tänka vid en eventuell hemflytt till Sverige med en anhörig som kommer från ett annat land och om man kan äga en bostad i det land man är begränsad skatteskyldig i. Hur detta påverkar utlandssvenskar besvaras under Livefikat.  

Logga in för att se Livefika med Skatteverket. Inte medlem än? blir du det enkelt här.


Text: William Grote