Se Livefika med Pensionsmyndigheten i efterhand

Vilka regler gäller för att få behålla garantipensionen om man delvis bor utomlands? Vilka får omställningspension och varför behöver levnadsintyg skickas in från vissa länder, men inte andra? Det är några av de frågor som Pensionsmyndighetens expert svarade på under vårt senaste Livefika.

Oavsett om pensionen ligger en bit fram i tiden eller att man idag är pensionär så väcker pensionen många frågor. Frågor är ju till för att besvaras, och därför gästades vi ännu en gång av Pensionsmyndighetens verksamhetsutvecklare Ann-Sofie Kraft Nilsson.

Hon inledde med att förklara vad som hänt med pensionen för personer födda 1957, och fortsatte därefter med att ge oss en uppdatering av garantipension och svarade på frågan om man kan få behålla garantipension om man delvis på utomlands. Även omställningspension och hur man gör för att få sin pension utbetald i det land man bor i besvarades.

Missade du Livefikat med Pensionsmyndigheten? Nu kan du som är medlem eller partner se inspelningen i efterhand. Logga in för att se Livefikat. Ännu inte medlem? Det blir du det enkelt här.