Grant Thornton svarar på frågor om skatt och socialförsäkring

Vad innebär väsentlig anknytning till Sverige eller stadigvarande vistelse? Vad händer om man är utskriven ur Sverige men av olika skäl måste vistas i landet längre än sex månader? Och vilka skatteregler gäller för digitala nomader? Experterna från Grant Thornton besvarade medlemmars frågor på ett välbesökt Livefika. 

Skatt- och socialförsäkringsfrågor ger många huvudbry. För att räta ut frågetecken och ge våra medlemmar möjlighet att ställa sina frågor till experter från Grant Thornton, anordnade Svenskar i Världen ett välbesökt Livefika.  

Vi fick bland annat svar på om bankkonton och pensionsspar bör stängas ner innan man flyttar hem till Sverige, vilka krav som ställs på den skattskyldiga gällande redovisning av inkomster från olika länder i den svenska deklarationen och vad som gäller skattemässigt för digitala nomader som har hela världen som arbetsplats. 

Experter på plats var Aino Askegård Andrésen och Maria Malm från Grant Thornton. 

Aino Askegård Andrésen är Tax Director och arbetar med skatte- och socialförsäkringsfrågor inom Global Mobility. Maria Malm är Senior Tax Manager på Grant Thornton och specialiserad på internationella skattefrågor för både individer och företag. 

Som medlem får du 15 minuters kostnadsfri konsultation med Aino Askegård Andrésen eller Maria Malm, därutöver 10 procents rabatt på det totala arvodet. Läs mer här.  

För att ta del av videon från vår Livefika, behöver du vara medlem.  Logga in för att se delar av vår Livefika med Grant Thornton.

Ännu inte medlem? Det fixar du enkelt här.