Per Bolund (MP) i intervju om utlandssvenskarnas frågor

Lättare att flytta tillbaka till Sverige utan att splittra familjer, men inte villiga att sänka SINK-en. Miljöpartiets Per Bolund besvarade utlandssvenskarnas frågor i Livefika Valspecial.

”Det är inhumant att tvinga familjer leva isär och att låta barn vara borta från sina föräldrar”. Miljöpartiets Per Bolund har gästat Svenskar i Världens Livefika Valspecial och svarat på frågor särskilt viktiga för utlandssvenskarna.

Här kan du se var Miljöpartiet står i frågor som uppehållstillstånd för medföljande, passets giltighetslängd, sänkt SINK och vikten av tillgång till e-legitimation.

Miljöpartiet svarar på 10 frågor

Inför riksdagsvalet har Svenskar i Världen ställt tio frågor till samtliga riksdagspartier. Frågorna berör områden som är viktiga för utlandssvenskarnas liv och vardag, såsom uppehållstillstånd för medföljande partner, särskild valkrets för utlandssvenskar och behov av fler utlandsmyndigheter och längre giltighetstid på passen.   

Här har vi sammanställt Miljöpartiets svar på de tio frågorna.