Livefika med Sveriges ambassadörer i Spanien, Storbritannien och USA

Vilken roll har utlandsmyndigheterna och var går gränsen för deras befogenheter? Vilken konsulär hjälp kan man förvänta sig som utlandssvensk och varför är det så svårt att få en tid för passförnyelse? Möt ambassadörerna Teppo Tauriainen, Stefan Gullgren och Urban Ahlin i en exklusiv Livefika för medlemmar och partner. 

Sverige har diplomatiska förbindelser med i stort sett alla självständiga länder i världen. I nästan hälften av dessa länder har Sverige ambassad eller konsulat. Sveriges utrikesrepresentation består av drygt 100 utlandsmyndigheter. 

Vem kan få hjälp och vilken sorts hjälp kan utlandsmyndigheterna ge? Utöver det konsulära stödet, vilken roll har ambassaderna och vilka är deras största utmaningar? Det ska vi prata om i denna Livefika då vi gästas av: 

Sveriges ambassadör i Spanien, Teppo Tauriainen 
Sveriges ambassadör i Storbritannien, Stefan Gullgren 
Sveriges ambassadör i USA, Urban Ahlin 

Denna Livefika som är exklusiv för medlemmar och partner spelas in och kan ses i efterhand i inloggat läge.
Har du en fråga redan nu till ambassadörerna, skicka den till sviv@sviv.se

Datum: 21 mars 2024 
Tid: 17.00-18.00, svensk tid 
Plats: Digitalt via Zoom  
Anmälan:Logga in för att ta del av Livefikat. Ännu inte medlem? Det fixar du enkelt här.      

Glömt ditt inlogg eller problem med länken? Mejla sviv@sviv.se.