Snabbkurs i svensk företagskultur och sociala normer

Hur blir man snabbt bekant med den svenska företagskulturen, och vilka oskrivna lagar och regler är bra att ha koll på för att undvika klavertramp som nyinflyttad i Sverige? På denna Livefika fick vi en inblick i kursen Swedish Culture Accelerator som hölls av Swedish for Professionals.

Vad kan du förvänta dig om du står på vänster sida rulltrappan? Vad innebär ordet ”lagom” som är ett av svenskarnas favoritord och varför är det en informell ton på svenska arbetsplatser när man tilltalar chefer?

På denna Livefika fick vi en snabblektion av Carl-Johan Casten Carlberg, vd för Swedish for Professionals, i deras kurs ”Swedish Culture Accelerator” som utgår från svensk företagskultur och svenska normer av. Kursen vänder sig till internationella talanger som nyligen har flyttat till Sverige för att arbeta, men också medföljande partner.  

Livefikan hölls på engelska.

Swedish for Professionals är partner till Svenskar i Världen. Du som är medlem eller partner har följande medlemsförmån:
Tre extralektioner à 90 minuter vid köp av ett helt lektionspaket av Swedish for Professionals onlinebaserade kurser för privatpersoner, Swedish for Professionals intensivkurser i svenska och engelska för privatpersoner, samt kurser i affärsengelska.

Logga in för att få se inspelningen. Inte medlem än? blir du det enkelt här.