Bolån, sparande och BankID för utlandssvenskar 

Livefikat med experter från SEB lockade rekordmånga intresserade. Här får vi bland annat svar på om man som utskriven kan få bolån i en svensk bank för en bostad i Sverige, olika tips för att säkerställa tillgång till BankID och svar på varför utländska checkar stöter på patrull i Sverige.  

Att få möjlighet att ställa sina frågor direkt till experter i samband med Svenskar i Världens Livefikor är en mycket uppskattad medlemsförmån. På denna Livefika var det olika bankrelaterade frågor som stod i fokus. 

SEB:s Beatrice Thorén, Head of Private Wealth Management Sweden International (Private Banking) och Charlotte Söderlund, Head of International Private Clients, svarar under en knapp timme på frågor rörande olika sorters sparande och lån samt utmaningar med utländska checkar och tillgång till Swish om du inte har svenskt ID-kort. Dessutom ger de råd om vad utlandssvenskar bör tänka på för att få fortsatt tillgång till BankID.  

En av frågeställarna blir extra nöjd när han får information om att han numera kan få sina uppgifter återinlästa i Statens personadressregister, SPAR, och att hans problem därmed blir ett minne blott.  

Logga in för att se den inspelade filmen. Ännu inte medlem? Den som går med i Svenskar i Världen nu betalar medlemsavgift för 2024 och får medlemskapet i oktober, november och december 2023 helt utan extra kostnad. Du blir enkelt medlem här