Livefika med migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) 8 mars

Sveriges migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) gästar Svenskar i Världens Livefika den 8 mars. Hur kan Sverige bli bättre på att underlätta processen för utlandssvenska familjer som vill flytta hem? Det ska vi ta reda på i denna Livefika som är tillgänglig för alla.

Att flytta hem till Sverige kan vara en stor utmaning för utlandssvenska familjer. Uppehållstillstånd för medföljande är en brännande fråga och kravet på manifesterad avsikt och långa handläggningstider är två rejäla utmaningar. Hur kan Sverige bli bättre på att underlätta processen för utlandssvenska familjer som vill flytta hem till Sverige? 

På denna Livefika ska vi diskutera utlandssvenskarnas behov och perspektiv med migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M). Intervjun kommer att baseras på frågor från våra medlemmar. 

Datum: 8 mars 2023 
Tid: 11.00-11.45, svensk tid 
Plats: Zoom 
Anmälan: Anmäl dig här. Denna livefika är öppen för alla, men enbart medlemmars frågor tas med i intervjun. Inte medlem än? Lugn, det löser du enkelt här.   

Är du medlem och har en fråga till migrationsministern? Mejla oss på sviv@sviv.se. Skriv ”Migrationsministern” i ämnesraden. Vi försöker få med så många frågor som möjligt men då tiden är begränsad kan vi inte garantera att just din fråga kommer med.

Foto: Ninni Andersson, Regeringskansliet