Mats Sundin om karriären, vikten av välbefinnande och hatlistan

Livefikat med hockeylegenden Mats Sundin kretsade kring frågor om hans framgångsrika hockeykarriär, men också om hans engagemang att få företag att på allvar arbeta med medarbetarnas välbefinnande. Dessutom avslöjade Mats att han fanns med på finländarnas lista över de mest hatade personerna. 

Hockeylegenden Mats Sundin har en imponerande karriär bakom sig med sina 18 år i NHL och åtskilliga år i Tre Kronor-tröjan. Idag är Mats Sundin engagerad i Institutet för Människor i Rörelse (IMR) som han har grundat. Han har även startat en kanadensisk stiftelse tillsammans med University of Toronto och Karolinska Institutet som heter Mats Sundin Fellowship, där man reser pengar för att finansiera postdoktoranders utbytesprogram mellan UoT och KI. Forskningen som bedrivs fokuserar på de första 2000 dagarna i en människas liv och kan bland annat gälla stamcellsstudier.  

I denna Livefika berättar Mats Sundin om hur livet som hockeyproffs är, varför han blev så framgångsrik och vad han saknar från den tiden. Han delar även med sig om sitt engagemang rörande mentalt och fysiskt välbefinnande, och berättar om varför finländarna hatade honom.  

Onsdagens Livefika med hockeylegenden Mats Sundin ägde rum samtidigt som en annan älskad hockeylegend, Börje Salming, gick ur tiden. Mats Sundin och Börje Salming sågs senast på isen för några veckor sedan i samband med Hockey Hall of Fame i Toronto.  

För att titta på Livefika med Mats Sundin behöver du vara medlem. Är du ännu inte medlem blir du det enkelt här. Just nu bjuder vi på årets resterande dagar och ditt medlemskap sträcker sig därmed ända till 31 december 2023.