Livefika om svenskundervisning och svensk skola utomlands

Tillgång till studier i svenska och möjlighet att studera på distans eller vid en svensk skola utomlands är brännande frågor för utlandssvenska familjer. I den här Livefikan diskuterar vi vad det finns för utbildningsalternativ och varför det i vissa avseenden är viktigt att ha betyg i det svenska språket.

Tillsammans med följande experter har vi tagit reda på vilka för- och nackdelar som finns med svensk skola på distans, lokal skola med svenska som ämne, internationell skola och kompletterande svenska:

Britt Wikudd, biträdande rektor på Sofia Distans
Camila Tanaka Hess, rektor Hermods Distansgymnasium
Göran Holm, grundare av Svenska Distans
Monica Bravo Granström, Senior Advisor på SMUL (Svenska som modersmål utomlands)
Therese Lottini, rektor på Svenska skolan på Mallorca

Att behålla det svenska språket är viktigt för att hålla kontakt med släkt och vänner, men också för att kunna återvända till studier i Sverige. Hur gör man det på bästa sätt? Det experterna kunde enas om är att nyckeln till framgång ligger i att man börjar med svenskan tidigt.

Experterna ger även tips på matnyttiga länkar om allt ifrån finansiellt stöd till hur man stöttar inlärning av svenska språket.

Logga in för att se Livefikat. Ännu inte medlem? Det fixar du enkelt här