Exklusiv intervju med Jimmie Åkesson (SD) om utlandssvenskarnas utmaningar och behov

Var står Sverigedemokraterna i frågor som berör utlandssvenskarnas liv och vardag? Denna gång var det Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons tur att svara på frågor i intervjuserien Livefika Valspecial.

Inför höstens val ska vi ta reda på vad riksdagspartierna tycker och tänker i viktiga frågor som påverkar utlandssvenskarnas liv och vardag. Först ut var Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Den intervjun hittar du här.

För att delta på nästkommande Livefika Valspecial anmäler du dig här för att få en personlig länk:

22/4 Per Bolund (MP)
27/4 Andreas Carlson (KD)
5/5 Annie Lööf (C)
9/5 Johan Pehrson (L)

Vi hoppas kunna välkomna representanter för Socialdemokraterna och Vänsterpartiet inom kort.

Sverigedemokraterna svarar på 10 frågor

Inför riksdagsvalet har Svenskar i Världen ställt tio frågor till samtliga riksdagspartier. Frågorna berör områden som är viktiga för utlandssvenskarnas liv och vardag, såsom uppehållstillstånd för medföljande partner, särskild valkrets för utlandssvenskar och behov av fler utlandsmyndigheter och längre giltighetstid på passen.   

Klicka här för att se samtliga 10 frågor och Sverigedemokraternas svar.