Heléne Fritzon (S) om utlandssvenskarnas frågor

”EU-frågorna berör oss alla, och kanske i någon mening allra mest våra utlandssvenskar i den mening att om man befinner sig i ett EU-land så har man använt alla de möjligheter som finns för att just röra sig, bo och leva inom EU-gemenskapen. Men även de som bor utanför Europa påverkas i allra högsta grad.” Socialdemokraternas toppkandidat till EU-valet, Heléne Fritzon, medverkade i intervjuserien Livefika EU-Valspecial.

Inför EU-valet tar vi reda på var riksdagspartierna står i frågor som påverkar utlandssvenskarnas liv och vardag.

I den sista intervjun i Livefika EU-Valspecial var det Socialdemokraternas toppkandidat Heléne Fritzon som redde ut sitt partis åsikter. Hon sa bland annat:

”EU-frågorna berör oss alla, och kanske i någon mening allra mest våra utlandssvenskar i den mening att om man befinner sig i ett EU-land så har man använt alla de möjligheter som finns för att just röra sig, bo och leva inom EU-gemenskapen. Men även de som bor utanför Europa påverkas i allra högsta grad.” 

”Att vi har skatteavtal med samtliga medlemsstater är viktigt för att vi ska undvika dubbelbeskattning. Avtal med alla länder är en absolut målsättning.” 

”Vi som parti understryker alltid hur viktigt det är att fler unga ska få möjligheten att studera och arbeta utomlands och att vi vill prioritera mer resurser till Erasmus.”