RIKSDAGSVAL 2018

Senaste nytt om riksdagsvalet (Valmyndigheten informerar):

Valresultatet till riksdagen fastställt

Valet är över och resultatet blev väldigt jämnt mellan blocken. Just nu pågår förhandlingar mellan partierna för att nå ett beslut gällande vilken regering som ska styra Sverige de kommande 4 åren.

Svenskar i Världen arbetar för att så många utlandssvenskar som möjligt ska rösta i de Svenska valen. På den här sidan samlar vi både praktisk information såväl som inspiration och sammanställningar av riksdagspartiernas åsikter så att det ska bli så enkelt som möjligt för dig som utlandssvensk att rösta. Följ oss också på Instagram eller Facebook där vi kontinuerligt lägger upp information och fakta om valet.

Gör din röst hörd och rösta i riksdagsvalet!

Praktisk information

Artiklar och nyheter

Svenskar i Världen i media

Vad tycker riksdagspartierna?

Testa dig själv i en valkompass

Valfrågor för utlandssvenskar
Tidigare i år skickade vi ut tre frågor som vi tror är viktiga för många utlandssvenskar till samtliga riksdagspartier. Svar från fem av de åtta riksdagspartierna har nu inkommit och här kan du läsa vad dessa partier tycker om beskattning av utlandssvenskar, hemflytt och utlandssvenskar som en resurs för Sverige, samt valdeltagande hos utlandssvenskar.

Partiernas valplattformar och politik
Dessutom har vi kollat igenom partiernas valplattformar och hemsidor och sammanställt deras åsikter i några ytterligare frågor, även det för att göra det lättare för dig som väljare att bestämma dig för vilket parti du vill rösta på. Klicka dig vidare till de olika sakfrågorna nedan.

Bostäder
Klimat
Vården
Ekonomi och skatter
Pension
EU
Försvar
Företagande

Du kan också ta reda på mer om vad riksdagspartierna tycker i en mängd andra valfrågor genom att klicka dig vidare till deras hemsidor:
Centerpartiet
Kristdemokraterna
Liberalerna
Miljöpartiet
Moderaterna
Socialdemokraterna
Sverigedemokraterna
Vänsterpartiet

Det går alltid bra att gå in på Valmyndighetens hemsida för mer information om hur du röstar.