Rösta från utlandet i svenska kyrkovalet

KyrkovalNu drar det ihop sig till kyrkoval i Sverige och om du är röstberättigad och befinner dig utomlands på valdagen kan du fortfarande rösta.

Hos Svenska kyrkans utlandsförsamlingar finns det brevröstningspaket som du behöver för att brevrösta. Alla röstberättigade har fått ett vanligt röstkort skickat till din folkbokföringsadress under senare delen av augusti (senast den 28 augusti).

Men det går även att få ett dubblettröstkort faxat till en utlandsförsamling eller att beställa ett dubblettröstkort på kyrkovalets webbplats. Din brevröst måste vara kyrkostyrelsen till handa senast den 11 september.

Vem är röstberättigad?
Röstberättigad för att få rösta i det svenska kyrkovalet är du om senast på valdagen fyller 16 år, är medlem i Svenska kyrkan och var folkbokförd i Sverige den 1 augusti 2013 (då röstlängden fastställdes).