Frankrike

Frankrike

Frankrike, formellt Republiken Frankrike, alternativt Franska republiken, är en republik i Västeuropa. Frankrike har kust mot Atlanten, Engelska kanalen och Medelhavet.

Här på landssidan finns nyheter, tips på relevanta länkar och kontaktuppgifter till våra representanter i landet.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

SVIV-representant i Frankrike

Anders Fogelström

Anders Fogelström

Paris +33 6 72 77 24 54 E-post
Konsult och interimschef med specialisering i interkulturellt ledarskap. Bosatt i Paris, medlem i styrelsen för Svenska handelskammaren i Frankrike, Swedish Chambers International samt SNS Frankrike.
Daniella Bumb

Daniella Bumb

Bordeaux +33 6 73 25 20 14 E-post
Jag är språklärare och livsnjutare som bor mellan Château Pape Clément och Château Haut Brion!
Henrik Hagelin

Henrik Hagelin

Lyon +33 627556575 E-post
Bosatt och verksam i Frankrike sedan 1989. F.n. landschef för EXPAND, specialist inom mobila event, mässor & roadshows. Aktiv kommitté medlem i Svenska Handelskammaren i Frankrike regionala antenn AURA (Auvergne-Rhône-Alpes).
Louise Ling-Vannerus

Louise Ling-Vannerus

Anthéor +46 735 96 60 52 E-post
Jag och min man bor i den lilla byn Anthéor – mellan St Raphäel och Cannes på franska Rivieran. Vi har bott 19 år utomlands – i Frankrike, Storbritannien, Argentina och USA, men är nu tillbaka i Frankrike igen.  Min yrkesroll har alltid varit inom kommunikation och marknadsföring och har bland annat tidigare varit kommunikationsansvarig för Svenskar i Världen på kansliet i Stockholm.
Nils Ingvar Lundin

Nils Ingvar Lundin

HYÈRES +33 6 83 26 81 21 +46 705 77 25 88 E-post
Permanent bosatt i Hyères, södra Frankrike, sedan 2006. Är och har varit aktiv i Svenska Rivieraklubben och Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Moanco. Har varit Informationsdirektör för Ericssonkoncernen och för Investor. Tidigare reporter och nyhetschef inom Sveriges Television fram till mitten av 80-talet. Tillbringade även tre år i Mellanöstern som pressofficer, FN-observatör och vikarierande informationschef för UNTSO.
Torbjörn Ihre

Torbjörn Ihre

Thouars, dep Deux-Sevres +33 636 082451 E-post
Sedan 2005 bosatt i Thouars i Loiredalen. Tidigare i Bryssel, två omgångar och Washington DC, som chef för Ericssons lobbyingverksamhet på dessa platser. Pensionär med livligt umgänge med lokala fransmän och engagerad i stadens framtid.

Intresserad av att vara SVIV-representant?

Är du intresserad av att vara SVIV-representant i Frankrike?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se