Frankrike

Frankrike

Frankrike, formellt Republiken Frankrike, alternativt Franska republiken, är en republik i Västeuropa. Frankrike har kust mot Atlanten, Engelska kanalen och Medelhavet.

Här på landssidan finns nyheter, länktips, senaste nytt från ambassaden, reseinformation från UD, våra ombuds kontaktuppgifter, evenemang i landet samt möjligheten att kontakta svenskar som bor i Frankrike.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

Ombud i Frankrike

Anders Fogelström

Anders Fogelström

Paris +33 6 72 77 24 54 E-post
Konsult och interimschef med specialisering i interkulturellt ledarskap. Bosatt i Paris, medlem i styrelsen för Svenska handelskammaren i Frankrike, Swedish Chambers International samt SNS Frankrike.
Annika Gummesson

Annika Gummesson

Paris +33650192701 E-post
Bosatt i Paris sedan 1993 med några mellanår i New York. Utbildad  internationell civilekonom och har arbetat som Marknads- & Försäljningschef inom diverse branscher genom åren, bl.a. Affärsresor, Media, IT, Service. Har två barn som går på Lycée International. Medlem i Svenska Handelskammaren, Svenska Klubben/Businet och SNS i Paris.
Daniella Bumb

Daniella Bumb

Bordeaux +33 6 73 25 20 14 E-post
Jag är språklärare och livsnjutare som bor mellan Château Pape Clément och Château Haut Brion!
Nils Ingvar Lundin

Nils Ingvar Lundin

HYÈRES +33 6 83 26 81 21 +46 705 77 25 88 E-post
Permanent bosatt i Hyères, södra Frankrike, sedan 2006. Är styrelseledamot i svenska Rivieraklubben och där ansvarig för information och publikationer. Har varit Informationsdirektör för Ericssonkoncernen och för Investor. Tidigare reporter och nyhetschef inom Sveriges Television fram till mitten av 80-talet. Tillbringade även tre år i Mellanöstern som pressofficer, FN-observatör och vikarierande informationschef för UNTSO.
Torbjörn Ihre

Torbjörn Ihre

Thouars, dep Deux-Sevres +33 636 082451 E-post
Sedan 2007 bosatt i Thouars i Loiredalen. Tidigare i Bryssel, två omgångar och Washington DC, som chef för Ericssons lobbyingverksamhet på dessa platser. Livligt umgänge med lokala fransmän och aktiva i stadens politiska liv.

Intresserad av att vara ombud?

Är du intresserad av att vara ombud i Frankrike?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se