Italien

Italien

Italien, formellt Republiken Italien, är en enhetlig parlamentarisk republik i Sydeuropa. Här på landssidan finns nyheter, länktips, senaste nytt från ambassaden, reseinformation från UD, våra ombuds kontaktuppgifter, evenemang i landet samt möjligheten att kontakta svenskar som bor i Italien.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

Representant i Italien

Alexandra Boccalini

Alexandra Boccalini

Rom

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Jag är italiensk-svensk och född i Stockholm. Flyttade med min familj till Italien när jag var 7 år gammal. Talar svenska, italienska, engelska och franska. Har suttit i styrelsen i svenska skolan i Rom och är fortfarande aktiv där. Tog examen i konst i Rom, har arbetat med familjens antikaffär i Rom och inom turistsektorn. Nu arbetar jag i familjens försäkringsförmedlingsföretag. Vi erbjuder kommunikation och medling av försäkringar över hela Italien för skandinaviska kunder som flyttar till eller reser till Italien. Vi erbjuder försäkringsrådgivning och alla typer av försäkringar. Är medlem i SWEA. Mina fritidsintressen är  matlagning, kultur, sport och musik.
Birgitta Carlsson Occella

Birgitta Carlsson Occella

Milano

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Bor i Monza utanför Milano sedan 40 år (2019). Arbetat hos Alfa Laval drygt 30 år. Är medlem i Svenska Kyrkan och Swea Milano. Har alltid varit medlem hos Svenskar i Världen som hjälper oss svenskar i utlandet.
Thomas Wallin

Thomas Wallin

Arma di Taggia

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Kommer ursprungligen från Lerums kommun och flyttade 1993 ner till den Italienska Rivieran. Har arbetat inom rese- samt hotellbranschen fram till 2005 då jag omskolade mig till mäklare. Har två hobbies; tennis och utförsåkning.

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Italien?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se