Sommarprogrammet

Vi är glada att äntligen kunna presentera Sommarprogrammet 2017!

Det är äntligen dags för årets Sommarprogram, som kommer att hållas den 21 -23 augusti. Veckan är fylld av intressanta och roliga evenemang som presenteras nedan*.

Inbjudan Sommarprogram


Ombudsträffen

Tid och plats: Måndag 21 augusti klockan 16:00-18:00, Stockholm.
Separat inbjudan till våra ombud. Dagen bjuder på mingel hemma hos en paret Grimaldi i deras Villa Geber tillsammans med andra engagerade ombud, kansliet, vår generalsekreterare och delar av styrelsen.

Utlandssvenskarnas Parlament 2017

Tid och plats: Tisdag 22 augusti klockan 09:00 – 13:00, Näringslivets Hus, Storgatan 19.
Förste vice talman Tobias Billström inleder dagen klockan 9.00 i Industrisalen i Näringslivets Hus i Stockholm. Under dagen kommer det att finnas tre arbetsgrupper där resolutioner tas fram. Underlag på detta kommer att skickas ut till anmälda deltagare innan Parlamentet.

Beskattning och välfärdsfrågor – här tar vi fram resolutioner om bland annat socialförsäkringar och sjukvårdsförmåner för utlandssvenskar samt beskattning med SINK-skatten i fokus.

Medborgarrättsfrågor – resolutioner för förenklad passförnyelse och pass som identitetshandling tas fram såväl som en särskild valkrets för utlandssvenskar och e-röstningsfrågor.

Migration och mobilitet – frågor som rör bland annat skolpengen, tillgängligheten på tjänster för hemvändare och utlandssvenskar samt problematik för hemvändande svenskar diskuteras i denna grupp.

Experter och politiker kommer att få säga sitt om de föreslagna resolutionerna som vägleder Svenskar i Världens verksamhet de kommande två åren. Förmiddagen avslutas med en inspirerande talare som kommer att offentliggöras i ett senare skede, samt lunch och mingel i Näringslivets Hus. På kvällen öppnar vi upp för mottagning för de som deltagit på dagens aktiviteter.

Efter Parlamentet tar utrikesminister Margot Wallström emot i Arvfurstens Palats. Mottagningen är endast för deltagare som även har biljett till Utlandssvenskarnas Parlament samma dag. Biljett till Utlandssvenskarnas Parlament + anmälan till mottagning krävs! Glöm inte att ta med giltig legitimation.

Tid: 17.30, 22 augusti
Plats: Plats: Arvfurstens Palats, Gustav Adolfs Torg 1

Årsmöte och årsmöteslunch med prisutdelning till Årets Svensk i Världen 2017

Tid och plats: Onsdag 23 augusti klockan 12:00 – 15:00, Grand Hôtel, Vapensalen & Spegelsalen.
Dagen inleds med årsmöte i Vapensalen, 12:00. Därefter följer lunch i Spegelsalen med tillhörande utdelning av priset Årets Svensk i Världen.


* Med reservation för att programmet kan komma att förändras.
Mer information, priser och biljetter finner du här

Foto: Björn Olin/imagebank.sweden.se