Så här tycker partierna

Har du svårt att välja vilket parti du ska rösta på i det kommande riksdagsvalet? Då kanske vår sammanställning över vad riksdagspartierna tycker i frågor som påverkar utlandssvenskarnas liv och vardag kan vara till hjälp.

10 frågor till riksdagspartierna

Vi har ställt tio frågor till samtliga riksdagspartier. Det handlar bland annat om uppehållstillstånd för medföljande partner, förlängd giltighetstid på pass, sänkning av SINK och e-röstning.

Livefika Valspecial

I intervjuserien Livefika Valspecial svarar partiledare och andra representanter för samtliga riksdagspartier på utlandssvenskarnas frågor.

Vi har intervjuat Ulf Kristersson (M), Jimmie Åkesson (SD), Annie Lööf (C), Joar Forssell (KD), Per Bolund (MP), Andreas Carlson (KD), Ali Esbati (V) och Ann Linde (S).

Se Livefika Valspecial här

Partierna svarar på våra resolutioner

I samband med Utlandssvenskarnas parlament 2021 tog vi fram 24 resolutioner som förklarar utlandssvenskarnas behov och ger förslag på lösningar. Resolutionerna har skickats ut till myndigheter, politiker och övriga beslutsfattare och kommer att följas upp med möten.

Här ser du vad partierna har återkopplat. Vi avvaktar svar från Kristdemokraterna.

Valkompasser

Läs vår Snabbkoll för att se var partierna står i frågor som är viktiga för utlandssvenskar. Nedan hittar du även flera olika valkompasser där du kan testa vilket parti du matchar med.

Aftonbladet
DN
Expressen
SvD
SVT
TV4

Partiernas hemsidor

Vill du läsa mer om ett enskilt parti och deras partiprogram så rekommenderar vi dig att kika in på deras respektive hemsida.