Portugal

Portugal

Portugal är en republik på Iberiska halvön i sydvästra Europa.

Här på landssidan finns nyheter, tips på relevanta länkar och kontaktuppgifter till våra representanter i landet.

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

Som medlem får du (som inloggad) tillgång till våra tips på vad som är bra att veta när man bor i Portugal. Vårt ombud Jack Soifer ger tips på vad man ska tänka på när det gäller el, mobil och telekom, banker, fastighetsköp, vägtull och deklaration.
 

Möt vår representant i Portugal 

Möt vår representant i Portugal 

- Svenskar i Världens representanter står redo med sina nätverk och lokala expertis för att hjälpa och stötta medlemmar. I Portugal bor representanten Jack Soifer. Jack Soifer är Svenskar i Världens representant i Portugal och bor i Algarve sedan år 2004. De senaste 15 åren har han sett antalet svenskar växa oerhört snabbt, en glädjande tillväxt för communityn på plats.   Men, svenskar i Portugal är inget nytt – allt började med vikingarnas intåg för ungefär 1 000 år sedan, då de först uppehöll sig i spanska Tui längs floden Minho och sedan begav sig till Melgaço i norra Portugal. De diplomatiska relationerna mellan Sverige och Portugal har många hundra års historia och upprättades då Portugals förste diplomat i Sverige, Sousa Coutinho, välkomnades av Drottning Kristina år 1641.    Jack Soifer besökte Portugal för första gången år 1978. ”Då fanns Svenska Ambassaden och bara ett par svenska bolag här”, berättar han. ”En liten förening för svenska företag startades i Lissabon år 1982, och sedan öppnades Svenska Handelskammaren 1987.”   Själv har Jack varit med om att starta ett nätverk för svenskar på plats, ett nätverk som snabbt växte från en handfull personer till långt över 100, då man bestämde att dela upp nätverket i mindre grupper. På de regelbundna träffarna har de bland annat fått välkomna flertalet svenska ambassadörer och styrelseordförande i Handelskammaren.  [PROTECTED][CONTENTPROT]Vill du komma i kontakt med Jack Soifer och kanske bli en del av det spännande nätverket för utlandssvenskar i Portugal? Kontakta då Jack Soifer på jackfer@sapo.pt.  [/CONTENTPROT][CONTENTPUB] Logga in för att få kontakt och härliga tips om Portugal från Jack Soifer. Ännu inte medlem? Det fixar du enkelt här.  PS! Om du blir medlem nu så bjuder vi på årets sista månad. Ditt medlemskap sträcker sig därmed ända till den 31 december 2023.  [/CONTENTPUB][/PROTECTED]

Läs mer

Representant i Portugal

Jack Soifer

Jack Soifer

Algarve

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Jack Soifer, ingenjör och konsult, tidigare ägare av det svenska företaget SWEDUC. Han har gjort 298 konsultjobb i 12 länder, i bl.a Ryssland, Kina, Portugal, Brasilien, Angola, och USA, för bl.a, Kentucky Fried Chicken, SIDA, UNESCO, IDB (Interamerikanska Utvecklingsbanken), under 40 år.
Luis Cardoso

Luis Cardoso

Algarve/Lagos

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Född i Lissabon men uppvuxen i Malmö. Bor i Portugal sedan 2008. Pratar flytande portugisiska, svenska, engelska och spanska. Egen företagare och konsult, äger ett Serviceföretag i Malmö LC Service & Renova Sverige AB sedan 25 år, och LC Consulting i Lagos/Portugal sedan 8 år tillbaka. Arbetat som lärare och tolk i Malmö.

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Portugal?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se