Varför slut på skatteavtal med Portugal och Grekland? 

Frågor om Sveriges avslutade skatteavtal med Portugal och Grekland har återigen börjat florerat i Svenskar i Världens inkorg. Här reder Skatteverket ut varför dubbelbeskattningsavtalen sagts upp mellan Sverige och Portugal respektive Grekland, om ryktet stämmer att nya avtal är på gång och pekar på möjligheten till avräkning av utländsk skatt i vissa situationer. 

Vad är bakgrunden till att avtalen sagts upp, och vad är det som förändrats rent praktiskt? Britt-Marie Hallberg Eriksson, som är rättslig expert på Skatteverkets rättsavdelning, svarar här på våra medlemmars frågor och tipsar om möjligheten till avräkning av utländsk skatt i vissa situationer. 

Logga in för att läsa hela artikeln. Inte medlem än? blir du det enkelt här.

Foto: Pexels.com