Möt vår representant i Portugal 

Svenskar i Världens representanter står redo med sina nätverk och lokala expertis för att hjälpa och stötta medlemmar. I Portugal bor representanten Jack Soifer.

Jack Soifer är Svenskar i Världens representant i Portugal och bor i Algarve sedan år 2004. De senaste 15 åren har han sett antalet svenskar växa oerhört snabbt, en glädjande tillväxt för communityn på plats.  

Men, svenskar i Portugal är inget nytt – allt började med vikingarnas intåg för ungefär 1 000 år sedan, då de först uppehöll sig i spanska Tui längs floden Minho och sedan begav sig till Melgaço i norra Portugal. De diplomatiska relationerna mellan Sverige och Portugal har många hundra års historia och upprättades då Portugals förste diplomat i Sverige, Sousa Coutinho, välkomnades av Drottning Kristina år 1641.   

Jack Soifer besökte Portugal för första gången år 1978. ”Då fanns Svenska Ambassaden och bara ett par svenska bolag här”, berättar han. ”En liten förening för svenska företag startades i Lissabon år 1982, och sedan öppnades Svenska Handelskammaren 1987.”  

Själv har Jack varit med om att starta ett nätverk för svenskar på plats, ett nätverk som snabbt växte från en handfull personer till långt över 100, då man bestämde att dela upp nätverket i mindre grupper. På de regelbundna träffarna har de bland annat fått välkomna flertalet svenska ambassadörer och styrelseordförande i Handelskammaren. 

Logga in för att få kontakt och härliga tips om Portugal från Jack Soifer. Ännu inte medlem? Det fixar du enkelt här

PS! Om du blir medlem nu så bjuder vi på årets sista månad. Ditt medlemskap sträcker sig därmed ända till den 31 december 2023.