Estland

Estland

Estland, officiellt Republiken Estland, är ett land i Baltikum som gränsar till Lettland och Ryssland.

I Estland finns det flera olika grupper att gå med i som svensk, beroende på vad man är intresserad av, vilka behov man har och vilket skede i livet man befinner sig i. Vårt ombud Anders Hedman i Estland ger dig som är medlem information om estlandssvenskarnas kulturförvaltning och dess olika grupper, vilket är bra att känna till för dig som är på väg att flytta till eller som redan bor i Estland.

Logga in

Bli medlem

Läs om estlandssvenskarnas kulturförvaltning, där det finns information om följande:

  • Svenska Odlingens Vänner i Estland(SOV)
  • Svenska Handelskammaren i Estland
  • Svenska S:t Mikaelskyrkan i Reval/Tallinn
  • Svenska Skolföreningen i Estland
  • ÖF, Öppna Förskolan i Reval/Tallinn. 
  • Facebook-gruppen ”Svenskar i Reval/Tallinn”
  • Business Sweden

Anmäl din utlandsvistelse
Glöm inte att skriva upp dig på ambassadens svensklista om du befinner dig utomlands! Vid en konsulär krissituation i landet du befinner dig i kan UD/ambassaden använda dessa uppgifter för att snabbt kunna komma i kontakt med dig. Skriv upp dig på svensklistan här.

Representant i Estland

Anders Hedman

Anders Hedman

Reval/Tallinn

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

SVIVs-regionrepresentant, Estland. Boende i Reval/Tallinn sedan 1999. Tidigare VD för läkemedels- och kosmetikföretaget Sirowa, och ordförande i Svenska Handelskammaren samt SOV (Svenska Odlingens vänner), liksom medlem i Tallinns Internationella Rotary klubb. Numera egenföretagare med egen konsultverksamhet.
Birgit Lindroos

Birgit Lindroos

Stockholm/Talinn

Logga in för att komma åt kontaktuppgifter.

Birgit är född och uppvuxen i Tallinn, Estland. Bor i Stockholm sedan ca 25 år tillbaka. Lång erfarenhet av ledarskap inom transport -och logistikbranschen. Är styrelseledamot i Svenska – Eurasia Handelskammaren och även styrelseledamot i Sverige- Esternas förbund. Intresse för internationella relationer. Har rest och samverkat under lång tid i internationell miljö. Behärskar 5 olika språk. Privat: passion för träning och resor.

Intresserad av att vara representant?

Är du intresserad av att vara representant i Estland?
Kontakta svenskar.i.varlden@sviv.se