Återinläsning i SPAR – även för dig som varit utskriven länge

Även du som varit utskriven från Sverige i många år har nu möjlighet att bli återlinläst i Statens personadressregister, SPAR, igen. Här har vi samlat alla länkar och uppgifter du behöver.

Statens personadressregister, SPAR, är ett offentligt register som omfattar alla personer som är folkbokförda i Sverige oavsett medborgarskap. Myndigheter, banker, försäkringsföretag, kreditupplysningsföretag och många andra företag uppdaterar sina kundregister via SPAR.

Den som inte finns med i SPAR får titt som tätt kommentaren ”vi hittar inte dig” vid kontakt med företag och myndigheter i Sverige efter att personnumret angivits. Nu är det möjligt att bli återinläst, även för den som varit utvandrad i många år.

– Att reglerna är ändrade är en viktig milstolpe för alla utlandssvenskar, det är extra välkommet att utlandssvenskar som varit utskrivna länge nu kan önska att bli återinlästa i SPAR, säger generalsekreterare Cecilia Borglin.

Foto: Canva

Logga in för att läsa hela artikeln. Inte medlem än? Du blir det enkelt här. Går du med nu får du dessutom resten av 2023 ”på köpet”.

Mer information och tidigare artiklar

Så ändras Statens personadressregister, SPAR

Utvandrade – nya regler från 1 september 2023 (statenspersonadressregister.se)

Förordning (1998:1234) om det statliga personadressregistret

SPAR ”Nyheter om utvandrade och samordningsnummer från 1 september 2023”

SPAR om att vara utvandrad.

Förändringar i SPAR underlättar för utlandssvenskar

Om SINK, SPAR och samordningsnummer med Niklas Karlsson (S)

Stora förändringar föreslås gällande samordningsnummer och SPAR

Svenskar i Världens resolution från 2019

Läs mer om