Hjälp oss öka valdeltagandet!

Är du svensk bosatt i utlandet? Kommer du rösta i valet till riksdagen i år? Bra i så fall! Det är viktigt att stå upp för demokratin i dessa tider och ett viktigt sätt att göra det är att använda sin rösträtt.

Vill du dessutom bidra till att fler utlandssvenskar röstar i valet i höst? Hjälp oss sprida hur man gör för att rösta!

Valdeltagandet senast var 40 procent av de röstberättigade och två viktiga anledningar till att det inte är högre är att 

  1. alla nås inte av informationen, och 
  2. det är inte alltid enkelt med röstlängd, utlandsröstkort, valsedlar med mera.

Alla svenska medborgare som någon gång i livet varit folkbokförda i Sverige har rätt att rösta i riksdagsvalet, och det finns många goda skäl till att använda den rätten. Därför arbetar Svenskar i Världen med att sprida information och länkar om hur man gör för att rösta. Den mesta informationen hittar du här.

Vill du hjälpa till att sprida? Skicka ett mejl till helen@sviv.se så vet vi vilka som kan vara ambassadörer för kommande information från oss, eller gå med i Facebook-grupp: 100k röster 2022, https://www.facebook.com/groups/797906268242373

Tack för din medverkan!