Utrikesdepartementet och ambassaderna

UD har en mängd ambassader, konsulat och andra posteringar utomlands som ofta söker praktikanter varje termin. Klicka här för att komma till samlingsplatsen för utlysningen av Regeringskansliets praktikplatser.

Svenska handelskammare utomlands

Många av de handelskammare som finns utomlands har även praktikplatser för svenska ungdomar. Klicka här för att se en lista över svenska handelskammare utomlands och gå sedan vidare till varje individuell handelskammare för att se om de har aktuella praktikplatser.

Uppsats som berör utlandssvenskar

Håller du eller någon du känner på att skriva en uppsats som på ett eller annat sätt berör utlandssvenskar eller skulle kunna vara till intresse för utlandssvenskar? I så fall får du gärna skicka den till oss så kan vi publicera den i någon av våra kanaler.

Konvertering av high school-betyg

Universitets- och högskolerådet, UHR, presenterade i februari ett nytt förslag till förändring efter en genomförd fördjupad konsekvensanalys gällande meritvärdering för betyg från USA. Svenskar i Världen har arbetat aktivt med frågan om konvertering av high school-betyg. Läs allt om detta och senaste nytt här.


Generella länkar

Länkar vid utflytt

Länkar vid hemflytt