Exklusiv guidad tur i riksdagen 

Svenskar i Världens kansli fick en exklusiv guidad tur i riksdagen av tredje vice talman, Kerstin Lundgren (C).  

Kerstin Lundgren (C) har skrivit flera motioner och interpellationer i frågor som berör utlandssvenskarna, och har dessutom deltagit på flertalet Utlandssvenskarnas parlament där hon har representerat Centerpartiet. Utöver rollen som tredje vice talman är hon bland annat ledamot i Utrikesutskottet och i Krigsdelegationen. 

Svenskar i Världens kansli fick en exklusiv guidad tur i riksdagshuset av Kerstin Lundgren. Förutom ett stopp i kammaren där voteringarna görs, stannade vi i det historiskt viktiga rummet ”Goda gärningarnas rum” där bland annat Raoul Wallenbergs gärning lyftes.  

”Kvinnorummet” invigdes i samband med 75-årsjubileet av den kvinnliga rösträtten. Här möter man kvinnor som har gått till historien som pionjärer och inspiratörer inom politiken. Fram tills dess att Magdalena Andersson blev den första kvinnliga statsminister stod där en spegel för att markera att rollen numera var möjlig för alla förbipasserande kvinnor. 
 
Det blev även besök i några av utskottsrummen och även den gamla kammaren från tiden då Sverige hade tvåkammarsystem. 

Läs mer om