Vår representant i Arizona anordnar informativ kväll

Att öka kännedomen om det arbete Svenskar i Världen gör till nytta för alla utlandssvenskar är viktigt. Ett första steg är att höra talas om oss, och därefter hoppas vi att så många som möjligt ser värdet i att det finns en organisation som genom påverkansarbete, information och stöd gör det enklare för svenskar att leva utomlands, men också flytta tillbaka igen. Vår representant i Arizona anordnar en kväll för att lyfta Svenskar i Världens arbete.

Svenskar i Världen har ca 100 representanter världen över som på volontär basis hjälper till att sprida ordet och stödja andra svenskar. Suzanne Langeland Southard är vår representant i Arizona, USA. Nyligen anordnade hon en informativ träff där flertal utlandssvenskar fick höra om Svenskar i Världens arbete. Kvällens värdpar var konsul Lars Lagerman och hans fru Susan som även kunde svara på konsulära frågor så som förnyelse av pass och hur det går till att rösta på konsulatet. Suzanne berättar kort om kvällen:

– Det blev en mycket lyckad kväll hemma hos vår konsul Lars Lagerman och hans fru Susan. Ca 20 pers från SWEA och SACC kom för att få information om SVIV och det kommande valet. Jag berättade om SVIV, om valet i höst och såg till att alla gick hem med er informativa flyer om hur man röstar från utlandet. Lars och Susan berättade om hur det fungerar att rösta på konsulatet och svarade på allmänna frågor om förnyelse av pass, medborgarskap för barn födda utomlands och annat.

Svenskar i Världens representanter är oerhört viktiga i organisationens verksamhet. De står för lokal expertis och är organisationens förlängda arm ute i världen. Läs mer om våra representanter här.

Läs mer om