MÖT STYRELSELEDAMOT MARGARET SIKKENS AHLQUIST

Född: Jag är född i Stockholm 1956.
Yrke: Gymnastikdirektör, men det är ju en titel som inte används längre. Gympalärare säger väl de flesta nu för tiden. Numera förtroendevald inom bl.a. Internationella Gymnastikförbundet.
Länder du har bott i: Sverige och Nederländerna

Transfer of Powers, February 2017 Lausanne

Född: Jag är född i Stockholm 1956.
Yrke: Gymnastikdirektör, men det är ju en titel som inte används längre. Gympalärare säger väl de flesta nu för tiden. Numera förtroendevald inom bl.a. Internationella Gymnastikförbundet.
Länder du har bott i: Sverige och Nederländerna

Kuriosa: Jag är en föreningsmänniska och har sedan jag själv slutade som aktiv gymnast alltid varit tränare. Även här i Nederländerna håller jag igång en grupp damer med motionsgymnastik och daglig morgonvandring i skogen. Jag har internationella förtroendeuppdrag vilket gör att jag reser världen runt. Mest spännande till nu var min resa till Nordkorea för att besöka deras gymnastikförbund.

Vilket är ditt favoritland? Sverige naturligtvis men jag är också väldigt förtjust i Sydafrika där jag spenderat rätt mycket tid.

Ditt bästa tips inför utlandsflytten? Inse att det inte är en annan del av Sverige du flyttar till. Stå öppen för det nya och ibland lite annorlunda. Viktigt är också att lära sig språket. Det öppnar dörrar.

Ditt bästa tips inför hemflytten? Jag har ju inte flyttat tillbaka till Sverige men för mig är det viktigt att hålla mig uppdaterad över vad som sker i Sverige och dessutom hålla kontakt med mina vänner i Sverige. Det kommer nog att underlätta en eventuell flytt tillbaka.

Varför engagerar du dig i Svenskar i Världens styrelse? Som engagerad i SWEA International känns det viktigt att hålla SWEA:s medlemmar runt om i världen informerade om vad SVIV gör och vilka fördelar det finns för dem att också bli medlemmar i SVIV.