Fri Rörlighet inom EU – Råd och Tips för dig som vill flytta inom EU

En stor del av EU-samarbetet syftar till att underlätta rörligheten för människor, varor och tjänster mellan medlemsländerna. Hur kommer det sig då att en utlandsflytt fortfarande är ganska komplicerad – trots att den sker mellan två EU-länder? Vad är viktigt att tänka på när man väljer att bosätta sig i ett annat land?

Datum: Onsdag 14 maj 2014
Tid: 08:30 – 10:00
Plats: Europahuset, Regeringsgatan 65, plan 2, Stockholm
Kostnad: Gratis
Anmälan: Anmäl senast den 12 maj till projekt@sviv.se

Frukostseminariet kommer att inkludera råd och tips till dig som vill flytta från och tillbaka till Sverige, med fokus på andra EU-länder. Den kunniga expertpanelen kommer att diskuterar vad man bör tänka på och vilka problem som kan uppstå för t ex studenter, arbetssökande, medföljande eller pensionärer som flyttar utomlands.

Deltagare i panelen är representanter från CSN, Skatteverket, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Pensionsmyndigheten. Moderator är Pernilla Baralt, kommunikations- och presschef för EU-kommissionens representation i Sverige.

Detta kostnadsfria seminarium anordnas av Svenskar i Världen i samarbeta med EU-kommissionen representation i Sverige.