Pensionen minskar med 100 kronor efter skatt

316b6d2Den totala pensionen minskar med cirka 100 kronor efter skatt i år för landets två miljoner pensionärer. Garantipensionen och tjänstepensionen minskar marginellt medan allmänna inkomst- och tilläggspensionen sänks med 2,7 procent, före skatt  – i snitt 300 kronor. Skatten sänks med cirka 100 kronor per månad medan premiepensionen höjs med knappt 50 kronor för de 1,1 miljoner pensionärer som omfattas av dagens pensionssystem.

– Hur det går med inkomstpensionen beror framför allt på hur många som jobbar och deras inkomster. Det viktigaste för pensionerna i Sverige på sikt är att tillräckligt många arbetar och att inkomsterna ökar, säger Ole Settergren, chef för pensionsutveckling på Pensionsmyndigheten.

Läs mer om hur din pension påverkas – klicka på länken:

www.pensionsmyndigheten.se/pension2014.html