Skansen – en värdig plats för avslutningen på jubileumsveckan

Vilken dag! Solen strålade från en klarblå himmel när gästerna anlände till Skansen för jubileumsveckans sista programpunkt. Och få platser kan så väl fånga utlandssvenskarnas hjärtan – här finns historien och kulturen bevarad samt en utsikt som får vem som helst att dra efter andan.

I Seglora väntade Biskop Lennart Koskinen, tillika styrelseledamot i Svenskar i Världen, som höll en mycket varm och tänkvärd predikan ackompanjerad av Miljonkören från 1,6 & 2,6 miljonerklubben. Efter avslutad gudstjänst tågade gästerna, ledda av fanbärare i folkdräkter, ned till Restaurang Stora Gungan för kyrkkaffe och mingel. Men dagen var inte slut där – de som ville kunde stanna och njuta av Skansens alla aktiviteter som framför allt arrangerades på temat Evert Taube. En värdig avslutning som vi sent ska glömma.

 

Brahmskonsert på Confidencen

Ljuv musik i unik miljö – Brahm-konserten på Confidencen lockade många deltagare denna vackra fredagkväll. En grupp unga musiker, ledda av klarinettisten Marcus Forss, bjöd på fina tolkningar av Sonata no 1 och Clarinet Quintet. Pausen inbjöd till mingel och stämningen var hög.