Svenska Handelskammaren arrangerar valdebatt i London i april 2010

Svenska Handelskammaren i Storbritannien arrangerar den första svenska förvalsdebatten någonsin med samtliga riksdagspartier representerade i London den 14 april 2010. Bekräftade debattörer och panelister inkluderar Maria Larsson (fp), Urban Ahlin (s), Per Schlingmann (m), Johan Pehrson (fp), Anders Flanking (c), Agneta Börjesson (mp) och Alice Åberg (v).

Debatten riktar sig till den omfattande svenskbygden i London och Storbritannien. ”London och Storbritannien är troligtvis Sveriges största svenskbygd utanför Norden och jag skulle inte bli överraskad om London är en av Sveriges större städer idag, vilket gör en valdebatt på plats både intressant och nödvändig”, säger Annika Wahlberg, VD, Svenska Handelskammaren i Storbritannien.

 

Samtliga sju riksdagspartier har blivit inbjudna och samtliga har preliminärt bekräftat deltagande i debatten. Bekräftade namn är hittills Urban Ahlin, talesman i utrikesfrågor (s), Agneta Börjesson (mp), Anders Flanking, partisekreterare (c), Maria Larsson, vice ordförande och äldre- och folkhälsominister (kd), Johan Pehrson, gruppledare i riksdagen (fp), Per Schlingmann, partisekreterare (m) och Alice Åberg, vice ordförande och gruppledare i riksdagen (v). Kristdemokraterna har bekräftat deltagande men inte deltagarens namn.  

 

I en jämn valrörelse kan utlandsrösterna vara av särskild vikt. Den stora svenskbygden i Storbritannien varvat med ett ökat valdeltagande ifrån Storbritannien från förra riksdagsvalet 2006 gör London ytterst intressant. ”I denna valrörelsen räknas alla röster”, säger Urban Ahlin, talesman i utrikesfrågor för Socialdemokraterna och panelist.

 

”Vi är oerhört glada över det positiva mottagandet vi fått från de politiska partierna och det känns bra att få sätta utlandssvenskarnas intressen och frågor på den politiska agendan i Sverige”, säger Peter Sandberg, kommunikationschef på Svenska Handelskammaren.

 

Valdebatten äger rum den 14 april, arrangeras av Svenska Handelskammaren och hålls i Alströmersalen på Sveriges ambassad. För ytterligare information, kontakta Peter Sandberg, kommunikationschef, Svenska Handelskammaren på tel +44 20 7224 8001 eller via email till sandberg@scc.org.uk.