Lokalt i landet

Fördelen med att studera lokalt i landet är att man kan lära känna människor i sitt närområde, man får träffa och lära känna olika kulturer, man blir en del av ett lokalt och nära sammanhang samt att man har en fysisk plats att gå till på dagarna när resten av familjen går iväg till jobb och skola.

Nackdelen kan vara att utbildningen i sig kan vara svårare att validera i Sverige. Detta medför att det kan kännas som ett bakslag när man söker jobb i Sverige eftersom en framtida arbetsgivare inte

känner till den utländska utbildningen eller skolan. Se därför till att få ett intyg och gärna en referens som kan bekräfta utbildningens status och säkerställ att betygen översätts till svenska standarder – om din avsikt är att kunna nyttja utbildningen i Sverige i framtiden.

På Internet finns det oändligt med information om internationella studier. Läs mer om utbildningar och kurser utomlands på Allastudier.se, Mastersportal, Studera.nu, Utbyten.se, Studentum.se. Mer information ges även av förmedlingar såsom EF Education First, Study Abroad och Study International.

 

Tillbaka till innehållsförteckningen om medflytt