Grant Thornton

DIGITALT: Livefika om skatt- och socialförsäkringsfrågor

Hur ska jag förhålla mig till olika skattesystem om jag vill bo halva tiden utomlands? Hur lång tid kan jag vistas i Sverige utan att anses återflyttad hit skattemässigt och vad innebär ”stadigvarande vistelse”? Vilka rättigheter och skyldigheter har jag som utskriven i förhållande till det svenska socialförsäkringssystemet? Varför har jag inte rätt till full svensk socialförsäkring när jag betalar SINK? Passa på att ställ DINA frågor till våra experter från Grant Thornton.

På denna Livefika gästas vi av två skattejurister med lång erfarenhet inom internationella socialförsäkrings- och skattefrågor.

Aino Askegård Andrésen är Tax Director och arbetar med skatte- och socialförsäkringsfrågor inom Global Mobility. Hon är specialiserad på internationella individbeskattningsfrågor, svensk och internationell socialförsäkring och internationell Human Resource avseende expatriater.

Christine Aller är skattejurist och auktoriserad skatterådgivare FAR och arbetar med ägarledda bolag samt allmänna företagsbeskattningsfrågor. Christine har över tio års erfarenhet av arbete inom skatterätt och har tidigare arbetat på Skatteverket.

Denna Livefika, som är exklusiv för medlemmar och partner, spelas in och kan ses i efterhand i inloggat läge. Har du en fråga redan nu till Grant Thorntons skattejurister, skicka den till sviv@sviv.se.

Datum: 25 april 
Tid: 16.00-16.45
Plats: Zoom
Anmälan:Logga in för att ta del av Livefikat. Ännu inte medlem? Det fixar du enkelt här.

Glömt ditt inlogg eller andra problem med länken? Mejla sviv@sviv.se.

Foto: Pixabay