DIGITALT: Livefika med migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M)

Sveriges nya migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) gästar Svenskar i Världens Livefika den 8 mars. Hur kan Sverige bli bättre på att underlätta processen för utlandssvenska familjer som vill flytta hem? Det ska vi ta reda på i denna Livefika som är exklusiv för våra medlemmar. 

Att flytta hem till Sverige kan vara en stor utmaning för utlandssvenska familjer. Uppehållstillstånd för medföljande är en brännande fråga och kravet på manifesterad avsikt och långa handläggningstider är två rejäla utmaningar. Hur kan Sverige bli bättre på att underlätta processen för utlandssvenska familjer som vill flytta hem till Sverige? 

På denna Livefika ska vi diskutera utlandssvenskarnas behov och perspektiv med migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M). Intervjun kommer att baseras på frågor från våra medlemmar. 

Datum: 8 mars 2023 
Tid: 11.00-11.45, svensk tid 
Plats: Zoom 
Anmälan: Anmäl dig här. OBS! Denna Livefika är exklusiv för våra medlemmar. Inte medlem än? Lugn, det löser du enkelt här.   

Är du medlem och har en fråga till migrationsministern? Mejla oss på sviv@sviv.se. Skriv ”migrationsministern” i ämnesraden.