Praktikant med koll på kommunikation

Alexandra Popova är det senaste tillskottet på kansliet. Under tio veckor ska hon bidra med sina färdigheter inom medie- och kommunikationsvetenskap.  

Varje termin får Svenskar i Världen värdefull hjälp från studenter som prövar sina teoretiska färdigheter genom att göra sin praktik på kansliet. Nu välkomnar vi vårens andra praktikant: Alexandra Popova.  

Vad studerar du? 

Jag studerar programmet för medie- och kommunikationsvetenskap på Umeå universitet. 

Varför har du valt just den utbildningen? 

Jag valde den utbildningen eftersom jag helst ville läsa något samhällsinriktat och jag tyckte att utbildningen var väldigt relevant i dagens samhälle och så klart att den verkade rolig. Jag tyckte också om att man får välja väldigt mycket då det kommer till vilka kurser man läser på det programmet och att man då får på ett sätt bygga sin utbildning själv med vissa obligatoriska delar. Detta ger mycket frihet att välja att läsa de ämnen man är speciellt intresserad av, vilket är väldigt roligt och givande. 

Vad vill du göra när du är klar?  

Jag funderar på att plugga vidare och läsa en master eller något annat kul. Att börja jobba direkt hade dock också varit väldigt roligt (speciellt om man lyckas hitta något spännande jobb) men jag känner att jag vill plugga lite mer innan jag ger mig ut på arbetsmarknaden. 

Har du något favoritland som du skulle vilja bo i? 

Nu har jag aldrig varit där men jag har alltid tyckt att Irland verkar som ett jättetrevligt land med intressant kultur och intressanta människor. Där hade jag absolut kunnat tänka mig att bo. 

Vad har du för intressen? 

Jag är intresserad av film och konst och många andra kreativa saker! 

Hur hörde du talas om Svenskar i Världen? 

Jag hörde talas om Svenskar i Världen genom mitt universitet där de lägger upp praktikplatsbeskrivningar från tidigare studenter som praktiserat på olika ställen och jag tyckte direkt att det Svenskar i Världen jobbar med lät intressant. Jag började läsa på om organisationen och nu är jag här. 

Vad hoppas du få ut av din praktikperiod? 

Jag hoppas på att kunna lära mig mycket och kunna prova på många olika saker som man egentligen nästan bara gjort eller läst om teoretiskt i skolan. Under de två veckor jag har varit här tycker jag redan att jag fått prova på väldigt mycket, vilket jag är väldigt nöjd med. Jag hoppas också så klart att jag kan bidra med något bra till Svenskar i Världen och deras viktiga arbete!