Hjälp med flytt? Då kan Alfa Mobility hjälpa till! 

Alfa är ett av de största privatägda flyttföretagen i Europa som ger fullservice inom både flytt, immigration och relocation världen över. Sedan 2019 är de partner till Svenskar i Världen och erbjuder rabatter till dig som medlem hos oss. 

Alfa vänder sig både till privatpersoner och företag. Deras flyttjänster inkluderar packning, uppackning och försäkring. Det mest miljövänliga och kostnadseffektiva sättet att flytta inom Europa sker med egna bilar som ger möjlighet till samlastning.  

De använder ett videobesiktningsverktyg med den senaste AI-tekniken för igenkänning av möbler och tillhörigheter i bostaden. Allt görs med hjälp av en webblänk och en mobil enhet, så ingen app behöver laddas ner. På så vis går det både snabbt och enkelt för kunderna att få en digital flyttoffert. 

Alfa är inne på sitt 28 verksamhetsår och finns representerade med tio kontor i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Eftersom Alfa fokuserar på säkerhet, kvalitet och miljö i alla steg i processen är det viktigt att vara medlem i olika branschstandardorganisationer.

– Vi ställer höga krav på oss själva för att säkerställa att vi i alla led är ett stabilt och tryggt företag. Ansvaret gentemot kunden gäller från dörr till dörr och då är det viktigt att samarbeta med partner i hela världen som också är certifierade och medlem i branschorganisationer som FIDI och OMNI, men även att vara AAA- och ISO-certifierade, säger Annika Roupé, Alfas vd, 

Från Moving till Mobility 

Många känner dem som Alfa Moving, men nu har de bytt varumärke till Alfa Mobility för att mer exakt återspegla företagets breda utbud av tjänster. Alfa Mobility kommer att inkludera tre operativa varumärken – Alfa Moving, Alfa Relocation och Alfa Immigration – för att hantera sina specifika sektorer. 

Som en del av det nya varumärket har företagets logotyp, som tidigare inkluderade en stiliserad grekisk bokstav ”a”, ändrats till att inkludera en stjärngrafik som föreställer Polaris, The North Star, även känd som Alpha Ursea Monoris. Denna fasta punkt ovanför nordpolen har varit en guide för resenärer i årtusenden och är den perfekta bilden för att förmedla Alfas uppdrag: att vägleda människor och ge dem sinnesro på deras resa. 

Annika Roupé säger att Alfa har tillhandahållit en hög servicenivå till sina kunder tidigare, men nu är det dags för en stilförändring. 

– Vårt företags varumärke förmedlas inte bara genom dess namn och logotyp. Det skapas av allt vi gör och allt vi säger, till våra kunder, vår personal och omvärlden. Så vi måste leva vårt varumärke varje dag och kommunicera våra värderingar: att vara transparenta, addera värde och ta hand om våra kunder, människor och planeten. Genom att tillämpa dessa principer inom vår organisation kan vi vara säkra på att vår personal kommer att visa samma omsorg och respekt för våra kunder.  

Hon fortsätter: 

– Polstjärnan representerar säkerhet, självförtroende och pålitlighet i en föränderlig värld. Vi behöver ibland lite support när vi ger oss iväg på våra personliga resor. Alfa Mobility har som mål att vara din ledstjärna! 

Medlemsrabatt 

Du som är medlem i Svenskar i Världen får 10 procent rabatt på flytt- och relocationtjänster från Alfa. Läs mer och boka här

Ännu inte medlem? Det blir du enkelt här.