SVT Play i utlandet

Varför kan man enbart se vissa program på SVT-play då man befinner sig utanför Sveriges gränser? Varför är inte alla program tillgängliga utomlands? Varför finns det restriktioner på Aktuellt och Rapport då större sportevenemang pågår? Vi har ställt frågan till SVT och har nu fått svar.

Svenskar i Världen får in frågor från medlemmar angående varför man som utlandssvensk inte kan titta på samtliga program via SVT Play utomlands trots att det är Public Service. Flertalet medlemmar berättar att de gärna vill se på sportevent och andra program som finns tillgängliga på SVT, men då man befinner sig utomlands får man upp en ruta med informationen “Kan bara ses i Sverige” när man klickar på programmet. Vidare försvinner möjligheten att se på Aktuellt och ibland Rapport då större sportevenemang pågår, såsom Fotbolls VM. Varför är det så och vilka program kan man som utlandssvensk se på SVT Play? Vi har frågat SVT och har nu fått svar av Josephine, Redaktör på SVT.

SVT Play svarar

Logga in för att läsa hela artikeln. Ännu inte medlem? Det fixar du enkelt här

PS! Om du blir medlem nu så bjuder vi på årets sista dagar. Ditt medlemskap sträcker sig därmed ända till den 31 december 2023.