Favorit i repris! Ny LIVEFIKA MED GRANT THORNTON OM SKATTE- & SOCIALFÖRSÄKRINGSFRÅGOR

Nu är det återigen dags för en Livefika med Grant Thornton. På denna Livefika gästas vi av skattejurister med inriktning på global mobilitet.

Olika frågor som kan komma att diskuteras är bland annat: Hur ska jag förhålla mig till olika skattesystem om jag vill bo halva tiden utomlands? Hur lång tid kan jag vistas i Sverige utan att anses återflyttad hit skattemässigt och vad innebär ”stadigvarande vistelse”? Vilka rättigheter och skyldigheter har jag som utskriven i förhållande till det svenska socialförsäkringssystemet? Varför har jag inte rätt till full svensk socialförsäkring när jag betalar SINK?’

Passa på att ställ DINA funderingar till experterna rörande skatt- och socialförsäkringsfrågor.

Aino Askegård Andrésen är Tax Director och arbetar med skatte- och socialförsäkringsfrågor inom Global Mobility. Hon är specialiserad på internationella individbeskattningsfrågor, svensk och internationell socialförsäkring och internationell Human Resource avseende expatriater.

Maria Malm är Senior Tax Manager med fokus på internationell beskattning för både individer och företag. Hon arbetar med internationella skatt- och socialförsäkringsfrågor vid arbete över gränserna samt hur det påverkar ur bolagsskatterättsligt perspektiv.

Datum: 22 februari
Tid: 10.00-10.45, svensk tid

Anmäl dig till sviv@sviv.se för att få Zoomlänk. Skriv ”Livefika skatt och socialförsäkring” i ämnesraden. Skicka gärna in dina frågor i förväg till samma e-postadress. Vi kommer att försöka få med så många frågor som möjligt under Livefikat.

Denna Livefika är exklusiv för Svenskar i Världens medlemmar. Du blir enkelt medlem här.