Möt ungdomsledamot Carolina Svernlöv

Carolina Svernlöv, ungdomsledamot

Född: 1996

Kuriosa: Jag har dubbla medborgarskap, i Sverige och USA. Har bott i Sverige i hela mitt liv men tillbringat mycket tid i USA.

Vad gör du om dagarna?
Jag är student vid Försvarshögskolan i Stockholm där jag läser andra året på en masterutbildning i statsvetenskap med inriktning krishantering och säkerhet. Min kandidat läste jag i internationella relationer vid Stockholms universitet. Jag har även praktiserat på Plan International Sverige samt arbetat med styrelsen i Konsulära kårens stockholmsregion.

Vad gör du helst en ledig dag?
När jag är ledig tycker jag om att gå i skogen med familjens ettåriga storpudel, Rex.


Vilket är ditt favoritland?
Sverige primärt, naturen, människorna, tryggheten, en härlig plats att bo på helt enkelt. 

Men även många av de delar av USA jag sett, det är ju som en hel kontinent. Man behöver nästan inte lämna landets gränser för att uppleva så många olika kulturer, klimatzoner och levnadssätt.

Varför engagerar du dig i Svenskar i världens styrelse?
Jag tycker att utbytet mellan länder är viktigt, och ser gärna att det blir lättare för svenskar att flytta utomlands. Jag har själv aldrig bott utomlands, men skulle gärna vilja göra det någon gång i framtiden. Jag tycker att det är bra att SVIV finns till för att underlätta denna process, och det ska bli jättekul att få jobba lite med dessa frågor.