Vem blir Årets svensk i världen 2021?

Varje år utnämner vi Årets svensk i världen. I över trettio år har utmärkelsen förärats svenskar som på ett extraordinärt sätt har utmärkt sig inom olika områden och satt både sig själva och Sverige på världskartan. Förra året var det professorn Max Tegmark som mottog utmärkelsen men vem blir det i år?

Du kan vara med att påverka vem det blir – nu är det nämligen dags att nominera din favorit till Årets svensk i världen 2021. Alla medlemmar har möjlighet att skicka in sina nomineringar. Du gör detta genom att skicka ett mejl till sviv@sviv.se. Skriv ”Nominering ÅSIV 2021” i ämnesraden. Skriv gärna en motivering till varför du tycker att just den personen som du nominerar är en värdig mottagare at utmärkelsen.

Svenskar som tidigare mottagit utmärkelsen

Här kan du se alla tidigare mottagare av Årets svensk i världen, man kan enbart mottag utmärkelsen en gång.