Föreningen Svenskar i Världen och utlandssvenskarna uttrycker sitt fulla stöd för Norge

Föreningen Svenskar i Världen och utlandssvenskarna uttrycker sitt fulla stöd för NorgeIdag är en dag av sorg. En ofattbar tragedi har drabbat våra grannar i Norge.

Sverige och Norge står varandra mycket nära. Bara i Oslo bor 50 000 svenskar. Å deras, och övriga utlandssvenskars vägnar vill jag uttrycka vår fulla solidaritet med alla de som drabbats av de hemska dåden, och vår stora sorg över det som har inträffat.

Dåden var inte enbart en attack mot de oskyldiga människor som fått sätta livet till. De var också en attack mot Norges regeringsparti och statsskick. I denna stund är det därför viktigt att alla vi som valt att arbeta för demokratin står upp för mångfalden och allas lika värde.

Återigen vill jag uttrycka mitt och utlandssvenskarnas fulla stöd till våra bröder och systrar i Norge. Våra tankar är med er.

Karin Ehnbom-Palmquist
Generalsekreterare, föreningen Svenskar i Världen

Läs mer om