Annika Sörenstam Årets Svensk 2010 korad

Från vänster ses föreningens generalsekreterare Karin Ehnbom-Palmquist, handelsminister Ewa Björling, årets pristagare Annika Sörenstam och föreningens ordförande Ulf Dinkelspiel. (fotograf Sylvia Luther, Svensk Golf)

 

Atlantic Crossing blev en mycket stor framgång! Drygt 200 besökare hade samlats för en heldag fylld av intressanta föredrag om skillnaderna mellan USA och Sverige i såväl kulturella som politiska och ekonomiska avseenden.  Särskilt uppskattad var den amerikanske ambassadören, Matthew Barzun, som genom att jämföra baseboll med brännboll pekade på några betydande skillnader i den amerikanska och svenska folksjälen.

 

Dagens höjdpunkt var dock naturligtvis när Annika Sörenstam tog emot sitt pris som Årets svensk i Världen, en utmärkelse som hon sannerligen gjort sig förtjänt av genom sin långa golfkarriär, under vilken hon på ett föredömligt sätt representerat Sverige.

 

Inom en snar framtid kommer delar av konferensen att läggas ut på youtube. Dessutom kommer ett uttömmande reportage att presenteras i nästa nummer av ”Svenskar i Världen”

 

I tidningen Svensk Golf kan du läsa om händelsen. Klicka här