Rösta från utlandet i riksdagsvalet 2010

Utlandssvenskarnas röstdeltagande ökade med 25 % i riksdagsvalet 2006, ett deltagande som förhoppningsvis kan öka ytterligare i årets val! Den som befinner sig utomlands under valet kan antingen brevrösta eller rösta direkt på Sveriges ambassader och konsulat. Mer information får du om du trycker på ”läs mer”, alternativt klickar på ”Inför valet 2010” i menyn till vänster.

Viktigt att tänka på för den som är skriven i utlandet är att anmäla en eventuell ny adress till Skatteverket senast den 15 juni. Detta gäller även som återanmälan till röstlängden i 10 år och den som inte ändrat adress bör se över att dessa 10 år inte passerat. Givetvis måste den som aldrig anmält sig till röstlängden också göra detta för att komma med. Information från Valmyndigheten till utlandssvenskar finns här:
http://www.val.se/det_svenska_valsystemet/rostratt/utlandssvenskar/

 

De som befinner sig i utlandet utan att ha anmält utvandring måste själva beställa material för brevröstning. Det kan beställas hos Valmyndigheten + 46 8 635 69 00.

Du kan också beställa det direkt från din ambassad eller ditt konsulat. Klicka här för adresslista.

Den första dagen som en brevröst får göras iordning är den 5 augusti. En kalender med alla viktiga datum hittar du här.